Europese uitmatch bijwonen? Prijs in Madrid,  Barcelona en Genk hetzelfde

Europese uitmatch bijwonen? Prijs in Madrid, Barcelona en Genk hetzelfde

30-08-2019 18:11
2

De UEFA laat niet langer toe dat clubs woekerprijzen vragen aan supporters die een uitmatch van hun favoriete club bijwonen. De Europese voetbalbond communiceerde vrijdag dat clubs in de Champions League en de Europa League een maximaal bedrag mogen vragen aan de bezoekende fans.

Wie als bezoeker een uitmatch bijwoont in de Champions League, mag daar maximaal 70 euro voor betalen. Bij de Europa League is het bedrag een pak lager. In die Europese competitie moeten fans 'slechts' maximaal 45 euro ophoesten tijdens een uitwedstrijd.

De afgelopen seizoenen kregen heel wat clubs kritiek. Volgens de bezoekende fans moesten zij te veel betalen. Onder meer Bayern München vond de prijzen bij Anderlecht maar niets. Terwijl Barcelona liefst 119 euro per ticket vroeg aan de fans van Liverpool.

"Supporters zijn de levensader van het voetbal en iedereen die uitmatchen wil bezoeken moet dit kunnen doen tegen een redelijke prijs", aldus UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. "Door een limiet te stellen aan de hoogte van de ticketprijzen zorgen we ervoor dat alle supporters de mogelijkheid krijgen om de speciale sfeer in een voetbalstadion te proeven."