OFFICIEEL: Dewaele ontvangt na eerste oproep ook beloning van Anderlecht

OFFICIEEL: Dewaele ontvangt na eerste oproep ook beloning van Anderlecht

30-08-2019 17:35 Laatste update: 17:40
1

De loopbaan van Sieben Dewaele zit momenteel in een stroomversnelling. Dewaele ontving vrijdag zijn eerste selectie voor de nationale U21 en mocht enkele uren later ook aankondingen dat hij een nieuwe contract heeft ondertekend bij Anderlecht.

Het contract van Dewaele liep tot medio 2020 en is nu verlengd met een extra twee seizoenen. Dewaele leeft op een roze wolk. "Ik ben héél blij dat ik mijn kans gekregen heb in de eerste ploeg. Het is echt een kinderdroom die werkelijkheid werd. Vincent Kompany gaf me een kans en als je veel speeltijd krijgt, dan leer je zeer snel bij. De coach wou me aan het werk zien, maar hij had al aangegeven dat hij mijn contract bij RSCA wou verlengen", reageert Dewaele op de webstek van RSCA.

Dewaele had voor dit seizoen nog geen minuut in de hoofdmacht gespeeld. De verdediger annex middenvelder toonde zich tijdens de voorbereiding en Kompany zag het zitten in de multifunctionele jongeling. Dewaele verscheen op speeldag twee in de basis voor het duel met Royal Excel Moeskroen om vervolgens ondanks de mindere resultaten niet meer uit het elftal te verdwijnen.