Thorup over de EL-loting van KAA Gent: Makkelijke matchen bestaan er niet

Thorup over de EL-loting van KAA Gent: "Makkelijke matchen bestaan er niet"

30-08-2019 16:35
3

KAA Gent trekt voor de groepfase van de Europa League naar Duitsland, Frankrijk en Oekraïne. VfL Wolfsburg, AS Saint-Étienne en FC Olexandria zijn de pittige tegenstanders in poule I. Gent-trainer Jess Thorup erkent de kwaliteiten.

"We spelen tegen Vfl Wolfsburg, een sterk team uit de Bundesliga. Daarnaast ontmoeten we ook AS Saint-Etienne, een Franse klepper. Beide clubs hebben een sterke ploeg waaraan wij ons nu mogen meten in deze campagne", laat Thorup optekenen op de website van Gent.

FC Olexandria, de nummer drie van vorig seizoen in de Premier Liha, is de vreemde eend in de bijt. Thorup wil er echter niet te licht over denken. "Makkelijke matchen bestaan er niet in de Europa League. Olexandria oogt misschien wel als de kleinste club maar zij zijn de verrassing in deze groep. Het is een onbekend team maar ik weet dat ze sterk zijn", aldus de Deen.

Ambitie
Ondanks de lastige poule is Thorup ambitieus. "We hebben onze eerste doelstelling gehaald door ons te kwalificeren maar dat wil niet zeggen dat we nu achterover leunen. Integendeel, we hebben ambitie. We willen zo ver mogelijk geraken in Europa. Waar dat zal zijn, zien we wel."