UPDATE: ‘Witsel en Thorgan Hazard hervatten de training bij Dortmund’

UPDATE: ‘Witsel en Thorgan Hazard hervatten de training bij Dortmund’

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 16:10vr 30-08-2019 om 16:10

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 08:16wo 11-09-2019 om 08:16

Roberto Martinez maakte vrijdagmiddag zijn 28-koppige selectie voor de EK-kwalifcatiewedstrijden tegen San Marino en Schotland bekend. Daarbij geen Axel Witsel. Hij haakt geblesseerd af, meldt Borussia Dortmund.

Witsel speelde tot op heden alles mee bij Borussia Dortmund, maar zowel zijn Duitse werkgever als de Rode Duivels moeten het voorlopig zonder de controleur doen. Dortmund schrijft op haar website dat het donderdagavond een diagnose kon stellen. Uit onderzoek is gebleken dat Witsel een gescheurde spiervezel in zijn adductoren heeft opgelopen. Die Borussen wensen Witsel een spoedig herstel toe, maar vermelden niet hoelang hij naar schatting uit de roulatie is.

Het is overigens niet de eerste keer tijdens deze EK-campagne dat een gescheurde spiervezel Witsel langs de kant houdt. De 103-voudig international moest hierdoor in maart ook al de gewonenn openingsduels tegen Rusland (3-1) en Cyprus (0-2). In juni was hij terug van de partij en stond hij zowel tegen Kazachstan (3-0) als Schotland (3-0) de volle negentig minuten op het veld.

Update 11/09, 08.16: Volgens Het Nieuwsblad zijn Axel Witsel (adductoren) en Thorgan Hazard (ribben) bijna terug uit blessure. Het duo trainde weer mee met Borussia Dortmund. Beide spelers misten de afgelopen interlands met de Rode Duivels.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws