Preud’homme: “Alle Belgische ploegen, behalve Gent, hebben interessante loting”

Preud’homme: “Alle Belgische ploegen, behalve Gent, hebben interessante loting”

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 15:48vr 30-08-2019 om 15:48

Nadat gisteren KRC Genk en Club Brugge hun tegenstanders in de Champions League hebben geloot waren vandaag Standard Luik en KAA Gent aan de beurt in de Europa League. Michel Preud’homme laat zich uit over de loting.

Standard moet tegen Arsenal, Frankfurt en Vitoria. Die laatste is het kleine broertje, maar Preud’homme kent de Portugese club. “Toen ik in Portugal voetbalde, was het al een ploeg die steeds goed gepositioneerd stond. Het Portugese kampioenschap haalt een goed niveau. Dat betekent dat zelfs de ploeg uit pot vier (Guimaraes, red) een te duchten tegenstander is", wordt Preud'homme geciteerd door Het Laatste Nieuws.

“Vorig jaar, toen we Sevilla en Krasnodar lootten, werd gezegd dat het speelbaar was", gaat Preud'homme verder. "We hebben gemerkt dat het altijd moeilijk is. Ik onthou vooral dat, behalve Gent, alle Belgische ploegen een interessante loting hebben. We botsen op drie tegenstanders met verschillende culturen. Voor een coach is dat interessant om te analyseren. En in tegenstelling tot vorig jaar hoeven we niet te ver te reizen.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Preud'homme hier gelijk?

(573 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws