Martinez legt uit waarom hij Engels niet selecteerde: “Daarom is hij er niet bij”

Martinez legt uit waarom hij Engels niet selecteerde: “Daarom is hij er niet bij”

30-08-2019 15:12
4

Er werd verwacht dat Bjorn Engels in de selectie van de Rode Duivels zou worden opgenomen. Bondscoach Roberto Martinez selecteerde de verdediger van Aston Villa echter niet.

Volgens de Spaanse keuzeheer kampt Engels met een lichte blessure. “Bjorn is niet honderd procent. Daarom is hij er niet bij. Jammer, want ik had hem er graag bij gehad. Als je een gevestigde waarde bent en je hebt een kleine blessure, dan is dat geen probleem. Maar voor een debutant ligt dat moeilijker. Hij zou zich niet hebben kunnen manifesteren zoals hij wou. Ik ben heel tevreden over zijn vooruitgang. Hij maakte een prachtig debuut in de Premier League en is heel goed bezig.”

Vermaelen
Ook Thomas Vermaelen zit bij een nieuwe club. De verdediger ging jaar het Japanse Vissel Kobe. “Wat Thomas betreft, zijn we heel tevreden met zijn nieuwe rol. Het heeft voor mij nooit uitgemaakt in welke competitie je speelt. Thomas wilde een nieuwe competitie leren kennen en hij geniet daar duidelijk van. Daar zijn we blij mee”, wordt Martinez geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Vertonghen
Jan Vertonghen lijkt dan weer genoegen te moeten nemen met een reserverol bij Tottenham Hotspur. Martinez blijft rekenen op de recordinternational. “Jan blijft enorm belangrijk voor mij. Hij is onze recordinternational. We zijn natuurlijk bezorgd als we zien dat iemand die altijd speelde nu opeens niet meer speelt. Zijn rol is in twee maanden erg snel veranderd. Maar anderzijds zal hij ook fris zijn en klaar om zich te tonen bij de nationale ploeg.”