OFFICIEEL: Tshibola moet Waasland-Beveren wegloodsen van laatste plek

OFFICIEEL: Tshibola moet Waasland-Beveren wegloodsen van laatste plek

30-08-2019 11:05 Laatste update: 11:15

Rode lantaarn Waasland-Beveren probeert de scheve situatie al eind augustus recht te trekken. Na het ontslag van Adnan Custovic en de aanstelling van diens opvolger, Arnauld Mercier, pakt de fusieclub uit met de komst van Aaron Tshibola. Hij verlaat Aston Villa.

Waasland-Beveren heeft Tshibola definitief losgeweekt bij de promovendus in de Premier League. De controlerende middenvelder zette zijn handtekening onder een overeenkomst voor drie seizoenen, meldt de club via de officiële kanalen. Tshibola is een geboren Londenaren met Congolese roots. In 2018 koos hij voor de Congolese nationale ploeg.

De inmiddels 24-jarige Tshibola kende zijn doorbraak bij Reading FC, een club uit de Championship. Medio 2016 plukte Aston Villa hem daar weg voor net geen zes miljoen euro. In Birmingham liep het echter niet zoals verwacht: Tshibola speelde voornamelijk mee met de beloften. De voorbije twee seizoenen werd de controleur uitgeleend aan het Schotse FC Kilmarnock. Nu kiest hij dus voor een Belgisch avontuur.