Doe nu al eigen Europa League-loting, tegenstanders Gent en Standard gezocht

Doe nu al eigen Europa League-loting, tegenstanders Gent en Standard gezocht

30-08-2019 09:30
2

Antwerp FC is helaas uitgeschakeld, maar met KAA Gent en Standard heeft ons land wel twee teams in de groepsfase van de Europa League. Vrijdagmiddag om 13u wordt er geloot, maar wij kunnen zo lang niet meer wachten. Tijd om zelf al eens de loting uit te voeren!

Via de website van Draw Simulator is het mogelijk om op eigen houtje een voorsmaakje te houden van de uiteindelijke loting, die donderdagavond plaatsvindt. Voetbalprimeur.be kon het niet laten en liet de computer los op de 48 ploegen. Die zijn op voorhand ingedeeld in vier potten, gebaseerd op de sterkte van de teams. Standard zit bij aanvang van de loting in pot drie, KAA Gent in pot twee.

De potten

POT 1: Arsenal, Basel,  Besiktas, CSKA Moskou, Dinamo Kiev, Lazio, Manchester United, FC Porto, AS Roma, Sevilla, Sporting CP en Wolfsburg

POT 2: APOEL Nicosia, Astana, Celtic, Eintracht Frankfurt, Gent, Krasnodar, Kopenhagen, Ludogorets, Mönchengladbach, PSV Eindhoven, Sporting Braga en Young Boys

POT 3: Espanyol, Feyenoord, Qarabag Agdam, Getafe, Istanbul Basaksehir, Malmö FF, Partizan Belgrado, Rosenborg, Saint-Etienne, Stade Rennais, Standard de Liège en Wolverhampton

POT 4: Cluj, Dudelange, Ferencvaros, Glasgow Rangers, LASK Linz, AC Lugano, Oleksandriya, Slovan Bratislava, Trabzonspor, Vitoria Guimaraes en Wolfsberger

Onze simulatie

We laten de computer het werk doen en zien Standard in Groep H opduiken. De Rouches trekken als eerste reekshoofd Dinamo Kiev. De Oekraïner werden in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Club Brugge.

Verder in de groep van Standard vinden we FC Kopenhagen. De Deense landskampioen ging er in de derde Champions League-voorronde uit tegen Rode Ster Belgrado. In de laatste voorronde van de Europa League haalde Kopenhagen het van Riga.

Tot slot zien we ook Wolfsberger AC in de groep van Standard. De Oostenrijkers zijn op papier een haalbare kaart, aangezien zij nog nooit de groepsfase van een Europees tornooi speelden. Wolfsberger eindigde vorig seizoen als derde na RB Salzburg en LASK Linz. Het mag zo voor het eerst de poules in.

Gent werd dan weer uitgeloot in Groep K. Daar krijgen de Buffalo’s een ware droomaffiche voorgeschoteld. Niemand minder dan Manchester United komt volgens de simulatie over de vloer in de Ghelamco Arena. The Mancunians spelen dit seizoen geen Champions League, maar zij krijgen wel het Gent van Jess Thorup tegenover zich.

Verder vinden we in de groep van Gent ook nog het lastige Istanbul Baseksehir (Turkije) en Vitoria Guimaraes (Portugal). Die laatste club overleefde drie Europa League-voorrondes.

Je kan natuurlijk ook zelf de test doen. Volg de link naar de EL-simulator en creëer je eigen poule. Welke tegenstanders krijgen de Belgische vertegenwoordigers in jouw simulatie? En wat is jouw droompoule? Laat het ons weten in de reacties! Oh ja, vergeet niet om de 'echte' loting van de Europa League vanmiddag LIVE bij Voetbalprimeur.be te volgen.