Depoitre schat KAA Gent bijzonder hoog in: Misschien zelfs nog sterker

Depoitre schat KAA Gent bijzonder hoog in: "Misschien zelfs nog sterker"

29-08-2019 17:45
2

Laurent Depoitre moet dit seizoen voor de goals zorgen voor KAA Gent. Hij was in 2015 één van de grote namen achter de landstitel. Hij vindt het huidige elftal van KAA Gent minstens even goed.

"Qua intrinsieke kwaliteit is deze groep misschien zelfs nóg sterker", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Onze extra kracht destijds was de ploeg en het systeem. Wat iemand als Jonathan David op zijn negentiende al kan, is ongelooflijk. Toen ik negentien was, studeerde ik aan de unief en was voetbal een hobby. Ik speelde bij Péruwelz in derde klasse en trainde twee keer per week."

Depoitre is zelf ook sterker. Hij heeft veel geleerd in Engeland. "Als je van de Premier League komt, heb je het gevoel dat je hier iets meer ruimte krijgt. Het ritme is ook anders. In Moeskroen had ik het gevoel dat ik soms even op adem kon komen, dat kan in de Premier League niet."

De comeback bij KAA Gent was exact wat Depoitre nodig had. "Het is een verademing om terecht te komen bij een offensieve ploeg als AA Gent, die kansen creëert. Het tweede jaar bij Huddersfield was op dat vlak niet aangenaam. We creëerden nauwelijks kansen en voor de aftrap had je op den duur het gevoel: Hoeveel gaan we er vandaag weer binnen krijgen?"