Coach van AZ reageert eerlijk: Prettig dat hij niet meedoet bij Antwerp

Coach van AZ reageert eerlijk: "Prettig dat hij niet meedoet bij Antwerp"

29-08-2019 16:03 Laatste update: 17:06
2

Antwerp heeft donderdagavond een mooie uitgangspositie tegen AZ Alkmaar. In Nederland werd het vorige week 1-1. Toch geeft de Nederlandse coach Arne Slot de moed nog niet op. 

Slot geeft AZ nog een goeie kans om door te gaan. "Je weet nooit of die tweede wedstrijd zal lopen zoals de eerste", staat te lezen in Het Laatste Nieuws. "In die eerste match is het aftasten en afwachten. Dat hadden we in onze twee voorgaande rondes ook. Toen werd het telkens 0-0, nu 1-1. Voor die tweede wedstrijden maakten we een betere inschatting en wonnen we telkens."

Antwerp is zeker nog niet klaar met de Nederlanders. "We hebben opnieuw heel goed gekeken waar Antwerp goed in was en waar we zelf gevaarlijk werden. In het eerste halfuur kwamen we drie keer alleen voor de keeper. Als we die er nu wel inschieten..."

Bovendien heeft AZ één zorg minder: Aurelio Buta doet niet mee na zijn rode kaart van vorige week. "Ik vind het prettig dat Buta niet meedoet. Dat vond ik één van hun betere spelers. Hij was dreigend, gevaarlijk en betrokken bij hun beste kans op de 0-2."