Ajax bereikt akkoord en verkoopt Dolberg voor 20,5 miljoen aan Nice

Ajax bereikt akkoord en verkoopt Dolberg voor 20,5 miljoen aan Nice

29-08-2019 13:18
4

Kasper Dolberg maakt definitief de overstap van Ajax naar OGC Nice. De Amsterdamse club heeft de verkoop van Dolberg donderdagmiddag bevestigd. 'Thank you Kasper', schrijft Ajax op social media. De landskampioen meldt dat het een transfersom van 20,5 miljoen euro ontvangt voor de Deense spits.

Dolberg had in de hoofdstad nog een contract voor drie seizoenen. In juli 2016 maakte hij zijn debuut in Ajax 1. Na een waanzinnig jaar onder trainer Peter Bosz, met een plek in de Europa League-finale als kers op de taart, raakte de carrière van Dolberg in het slop. Hij kampte met blessures en belandde op de bank.  

Afgelopen seizoen verloor de international de concurrentiestrijd van Dusan Tadic en routinier Klaas-Jan Huntelaar. Ajax heeft nu besloten om de 21-jarige aanvaller definitief van de hand te doen. Nice, dat onder leiding staat van Patrick Vieira, eindigde afgelopen jaar op de zevende plek in de Ligue 1. 

Met de transfersom van 20,5 miljoen euro lopen de totale transferinkomsten van deze zomer op naar ruim 200 miljoen euro. Eerder werden onder meer Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong voor enorme bedragen verkocht. De plaatsing voor de groepsfase van de Champions League leverde Ajax woensdagavond ook al ruim 47 miljoen euro op