Onze fans gaan er een hel van maken, gevoel dat hen iets afgepakt is tegen AZ

"Onze fans gaan er een hel van maken, gevoel dat hen iets afgepakt is tegen AZ"

Gepubliceerd: donderdag 29 augustus 2019 om 12:33do 29-08-2019 om 12:33

Alles en iedereen binnen Royal Antwerp FC telt de minuten af richting donderdagavond 19u30. Dan kan The Great Old zich ten koste van AZ Alkmaar plaatsen voor de poulefase van de Europa League, na de 1-1 in Nederland. Ritchie De Laet verwacht een heksenketel van jewelste.

Hoewel de wedstrijd in Brussel doorgaat, liepen de Antwerp-fans storm voor tickets. Ruim 22.000 supporters zullen vanavond naar de Heizel afzakken. "Het is duidelijk dat het énorm leeft", beseft De Laet bij Het Laatste Nieuws. "Dat er vorige week vijfduizend man op de Bosuil naar een groot scherm kwam kijken, zegt eigenlijk genoeg. Supporters, club, spelers, iederéén snakt naar de poulefase."

"Onze supporters gaan er voor de tegenstander een hel van maken", klinkt De Laet overtuigd. "Ook al zitten ze in het Koning Boudewijnstadion bij wijze van spreken op een kilometer van het veld: ze gaan zich laten horen. Ik ken onze fans. Die gaan nog harder roepen dan anders, want ze zijn gebeten. Die mensen hebben het gevoel dat hen iets is afgepakt omdat ze tegen AZ niet mee mochten op verplaatsing." De burgemeester van Enschede, waar de heenwedstrijd doorging, had dat uit veiligheidsoverwegingen verboden.

Vitosha 2.0
Een Europees avontuur, voor Antwerp is het al érg lang geleden. In 1993 speelde de oudste club van het land nog de finale van de Europa Cup II op Wembley. Geschiedenis schrijven, daar draait het voor De Laet om. De verdediger is vastberaden om een nieuw Vitosha Sofia te creëren. "Dat zijn verhalen die jaren blijven meegaan. Zulke anekdotes willen wij nu ook heel graag schrijven", toont De Laet zijn ambitie.

In 1989 kwam Antwerp Europees uit tegen Vitosha Sofia. In de thuiswedstrijd stond The Great Old op vijf minuten van het einde 1-3 achter, maar in een onwaarschijnlijke slotfase werd dat resultaat helemaal omgebogen: 4-3. Het mirakel van Vitosha was geboren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat doet Antwerp thuis tegen AZ?

(1334 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws