OFFICIEEL: Charleroi heeft deal à la Osimhen rond jonge aanvaller van AC Milan

OFFICIEEL: Charleroi heeft deal à la Osimhen rond jonge aanvaller van AC Milan

29-08-2019 10:16 Laatste update: 12:19
6

Sporting Charleroi hoopt een gouden recept gevonden te hebben: beloftevolle spelers van grote Europese teams huren mét aankoopoptie. Het legde de club geen windeieren in het geval van Victor Osimhen. Met Frank Tsadjout hopen de Henegouwers hetzelfde pad te bewandelen.

Via de eigen kanalen kondigt Charleroi aan dat het Tsadjout vastgelegd heeft. De twintigjarige aanvaller verlaat AC Milan op uitleenbasis, maar de Carolo's hebben dus ook een optie tot koop opgenomen in het contract. Als Tsadjout, een Italiaan met Kameroense roots, voldoende indruk maakt, kan Charleroi dus een slag slaan.

De deal doet sterk denken aan die van vorige zomer rond Osimhen. De Nigeriaan kwam op dezelfde voorwaarden over van VFL Wolfsburg, waarna hij grote sier maakte. Charleroi legde Osimhen snel definitief vast om hem vervolgens, tijdens deze zomermercato, voor twaalf miljoen euro te verkopen aan Lille OSC. Dat bedrag kan zelfs nog oplopen door bonussen.

Met Tsadjout krijgt trainer Karim Belhocine dus opnieuw een aanvaller in handen. Eerder pakte Charleroi al uit met de terugkeer van Kaveh Rezaei, die bij Club Brugge op een zijspoor was beland. Ook Shamar Nicholson kwam de voorhoede al versterken.