LASK-coach: We hebben het echte Club gezien, dat was niet het geval in heenmatch

LASK-coach: "We hebben het echte Club gezien, dat was niet het geval in heenmatch"

29-08-2019 10:01
6

Waar er winnaars zijn, zijn er steeds verliezers. Terwijl Club Brugge feestend de nacht in ging, moest LASK Linz zich tevreden stellen met een plekje in de Europa League, al is dat voor de Oostenrijkers evenzeer een primeur. Trainer Valérien Ismaël was ruiterlijk in het verlies.

Volgens de oud-speler van onder meer Werder Bremen en Bayern München was de kwalificatie van Club Brugge terecht. "In de eerste helft hebben we het echte Club Brugge gezien, dat was niet het geval in de heenmatch. Met snelle combinaties brachten ze ons in de problemen. We zagen echt af voor rust", maakt Ismaël zijn analyse bij Metro Time.

"In de tweede helft hebben we goed gecorrigeerd", gaat de coach verder. "We zijn goed uit de kleedkamer gekomen en waren fysiek beter, ook was de drive van Club Brugge minder. Wij begonnen duels te winnen en dat zorgde voor een tweede adem. Het spel was meer in balans. Via Ranftl hadden we op voorsprong kunnen komen. Dan kwam natuurlijk het tegendoelpunt."

"We wisten dat dat kon gebeuren. Met de gelijkmaker verliep het scenario eigenlijk optimaal voor ons. Maar het breekpunt was de rode kaart voor Trauner. Ik ben toch trots op de prestatie van mijn team, we hebben goed het Oostenrijks voetbal vertegenwoordigd. We gaan hieruit leren en ons nu voorbereiden op de Europa League", aldus een strijdvaardige Ismaël.