Vanaken heeft zin in de groepsfase: Nu mag het niet stoppen!

Vanaken heeft zin in de groepsfase: "Nu mag het niet stoppen!"

28-08-2019 23:23
7

Club Brugge heeft de eerste doelstelling van het seizoen gerealiseerd. Onze vice-kampioen won na de wedstrijd ook de return van LASK (2-1) en plaatste zich daarmee voor de groepfase van de Champions League. Hans Vanaken, maker van de 1-0, was vanzelfsprekend dolblij.

Vanaken moest voor de camera van Q2 wel toegeven dat Club Brugge zich een kwartier voor tijd onnodig in de problemen bracht. "We hebben de match gecontroleerd", aldus Vanaken. "We kwamen op voorsprong en alles zat goed, maar dan gaven we plots toch een stomme penaltygoal weg."

De publiekslieveling vond dat Club dit moment over zichzelf afriep. "We wilden in die fase iets te veel van achteruit voetballen. Nochtans hadden we gezegd om de bal zo ver mogelijk achter hun verdediging te leggen als er druk was. Eén keer doen we het niet en komt daar een strafschop uit", kraakt Vanaken toch een kritische noot.

Blauw-Zwart bleef tegen de tien man van LASK echter rustig en klaarde het karwei via Emmanuel Dennis. En dus neemt Club voor het tweede jaar op rij deel aan de groepsfase van de CL. "Ja, fantastisch, hé. Dit was onze eerste doelstelling. Nu mag het niet stoppen! Hopelijk gaan we een mooie campagne tegemoet met mooie tegenstanders en goede resultaten", kijkt Vanaken uit naar het avontuur.

Loting
Club Brugge verneemt donderdag haar drie opponenten. De loting is vanaf 18u rechtstreeks te volgen via VoetbalPrimeur.be. Zowel Club Brugge als Racing Genk kennen inmiddels al de potindeling.