Gent zit op het vliegtuig naar Rijeka, mét man van 111 Europese duels aan boord

Gent zit op het vliegtuig naar Rijeka, mét man van 111 Europese duels aan boord

28-08-2019 13:55
3

Voor Club Brugge is het woensdagavond D-Day, Royal Antwerp FC en KAA Gent moeten een dag later vol aan de bak. Beide clubs hopen zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Voor Gent ziet het er na de 2-1-zege tegen HNK Rijeka nog altijd goed uit, weet ook Mikaël Lustig.

Gent nam woensdagmiddag het vliegtuig naar Rijeka, waar het later in de namiddag zou moeten toekomen. Donderdagavond staat dan de terugwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League op het programma. Gent overleefde al twee voorrondes en bezit ook nu over goede kaarten om het af te maken.

In de persoon van verdediger Lustig heeft het alvast iemand aan boord die uitpuilt van de Europese ervaring. In dienst van Rosenborg en Celtic FC betwistte hij liefst 111 Europese duels. "Met Celtic heb ik unieke momenten beleefd", blikt Lustig terug in De Gentenaar. "Natuurlijk zijn er prachtige zeges en onvergetelijke stunts, maar je leert ook de keerzijde van de medaille kennen. Die ontgoochelingen vormen je als speler en bezorgen je net extra motivatie."

Europees spelen blijft toch altijd een verhaal apart, aldus de Zweed. "Dat geef ik de jongens ook vaak mee: blijf tot de laatste seconde gefocust, want één fase kan een uitstekend resultaat verpesten. De nul houden in eigen huis en proberen te scoren op verplaatsing zijn bekende vuistregels en klinken soms cliché, maar het zijn essentiële elementen als je Europees successen wil boeken", laat Lustig zijn ervaring spreken.