OFFICIEEL: Verdediger met Europese ervaring moet OH Leuven naar 1A brengen

OFFICIEEL: Verdediger met Europese ervaring moet OH Leuven naar 1A brengen

28-08-2019 13:37
1

Het is Oud-Heverlee Leuven menens in de strijd om promotie. De Vlaams-Brabanders zijn het nieuwe seizoen uitstekend gestart; enkel op bezoek bij koploper KVC Westerlo werd nipt verloren (1-0). Woensdag zetten ze de ambities kracht bij met een verse inkomende transfer.

Via de eigen website maakt OHL bekend dat Dylan Ouedraogo een contract heeft getekend aan Den Dreef. De Fransman heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de club uit Eerste Klasse B. Ouedraogo is een 21-jarige, linksvoetige verdediger die het liefst vanuit een centrale rol opereert. Hij verlaat Apollon Limassol.

Bij Apollon toonde Ouedraogo zijn klasse, niet alleen in de Cypriotische competitie, maar evenzeer in de Europa League. Daarin stond hij zijn mannetje tegen Europese subtoppers als Lazio Roma, Olympique Marseille of Eintracht Frankfurt, de latere halve finalist.

Dankzij deze transfer toont OHL nogmaals dat enkel promotie goed genoeg is. De Leuvenaren startten het seizoen met zes op negen. Na de verliespot tegen Westerlo rechtte het de rug tegen K. Beerschot V.A.: 3-0. Ook in de Beker van België bleek OHL op dreef met een 6-0 tegen RFC Wetteren.