Geen twee zonder drie: 'Charleroi haalt weer spits in huis, nu deal met AC Milan'

Geen twee zonder drie: 'Charleroi haalt weer spits in huis, nu deal met AC Milan'

28-08-2019 13:21

Sporting Charleroi heeft ermee gewacht tot de slotdagen van de zomermercato, maar de Henegouwers zijn zich nu toch aan het versterken. Na de terugkeer van Kaveh Rezaei en het aanwerven van Shamar Nicholson komt er opnieuw een spits bij: Frank Tsadjout.

Charleroi staat op het punt om een deal te sluiten met AC Milan, de moederclub van Tsadjout, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Tsadjout is een pas twintigjarige diepe spits die tot op heden enkel voor de jeugdelftallen van de Rossoneri uitkwam. De Italiaan met Kameroense roots ligt er nog onder contract tot medio 2023.

Milan is echter op zoek naar speelminuten voor de youngster en Charleroi is gretig op die kar gesprongen. Dat is eerder opvallend, aangezien de Carolo's met Rezaei, Nicholson, Jérémy Perbet, David Henen en Adama Niane al vijf spelers hebben rondlopen die de rol van puntaanvaller kunnen vervullen. Niane staat wel op vertrekken.

Charleroi zou Tsadjout in eerste instantie huren van Milan, al heeft het naar verluidt ook een aankoopoptie verworven. Op die manier zet de club de deur op een kier naar een nieuw succesverhaal à la Victor Oshimen, die voor veel geld aan Lille OSC werd verkocht. Eerder was Tsadjout overigens ook in beeld bij KV Oostende.