Ibrahimovic bespreekt sportieve toekomst: 'Ik kan nog in de Premier League mee'

Ibrahimovic bespreekt sportieve toekomst: 'Ik kan nog in de Premier League mee'

28-08-2019 13:00
2

Zlatan Ibrahimovic wordt in oktober alweer 38 jaar oud, maar is nog lang niet versleten. De Zweedse superster loopt aan het einde van het kalenderjaar uit zijn contract bij LA Galaxy en lijkt sowieso van plan om zijn carrière een vervolg te geven.

Of hij in de Major League Soccer blijft spelen of terugkeert naar Europa, weet hij nog niet. "Mijn contract loopt door tot 31 december. Wat er daarna gaat gebeuren, weet ik niet", laat hij weten aan FOX Sports. Ibrahimovic sluit zelfs niet uit dat hij na twee jaar terugkeert in de Premier League. "Ik zou nog makkelijk in de Premier League mee kunnen. Als Manchester United me nodig heeft, I'm here", lacht hij.

Ex-ploeggenoot Wayne Rooney verruilde het Amerikaanse DC United onlangs voor Championship-club Derby County. Ibrahimovic ziet het niet gebeuren dat hij zelf zo'n stap maakt. "Wazza is een stuk jonger dan ik, maar ik domineer nog steeds en ik maak nog steeds het verschil."

De Zweed is bezig aan een topseizoen in Californië. Tijdens de stadsderby tegen Los Angeles FC tekende hij voor zijn 21ste en 22ste competitiegoal van het seizoen.