Wasilewski (ex-Anderlecht) kan Witsel niet vergeven: Dat ligt nog gevoelig

Wasilewski (ex-Anderlecht) kan Witsel niet vergeven: "Dat ligt nog gevoelig"

28-08-2019 08:46
58

Op 30 augustus 2009 hing de carrière van Marcin Wasilewski, nu 39, aan een zijden draadje. Het gebeurde tijdens Anderlecht-Standard, toen Axel Witsel de Pool een open beenbreuk trapte. De gevolgen zijn tot op vandaag nog voelbaar.

Na een revalidatie van vijftien maanden én zes operaties slaagde Wasilewski erin zijn comeback te maken bij Anderlecht. Toch ondervindt de Pool nog steeds lichte hinder. "Het gaat goed met mij. Maar ik voel wel nog altijd een soort van stijfheid op de plek waar ik toen geopereerd ben", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

De taaie Wasilewski slaagde er toch in zijn voetballoopbaan verder te zetten. "Op de plaats van de grote schroef voel ik het vaak. Elke ochtend als ik opsta, moet ik vijf minuten lopen of oefeningen doen om het stijve gevoel in mijn kuit te doen verdwijnen. Vooral de eerste stappen zijn moeilijk. Maar ik heb ermee leren leven."

Op de vraag of hij Witsel nog heeft gezien of gehoord nadien, blijft het akelig stil. "Nee… Die zaak ligt nog altijd heel gevoelig", aldus Wasilewski.