OFFICIEEL: PSV trekt Japanner aan als opvolger van Hirving Lozano

OFFICIEEL: PSV trekt Japanner aan als opvolger van Hirving Lozano

27-08-2019 23:43
2

Ritsu Doan is officieel speler van PSV. De Eindhovenaren bevestigen via de officiële kanalen dat de Japanner de overstap maakt vanuit Groningen. Doan moet hij PSV de opvolger worden van Hirving Lozano, die naar Napoli verhuisde.

De overstap van Doan is onder voorbehoud van de medische keuring, laat PSV op de eigen website weten. Die zal later deze week plaatsvinden, waarna de Japanner zijn contract kan gaan ondertekenen in het Philips Stadion. PSV en FC Groningen hebben een akkoord bereikt over een transfer van de aanvaller en Doan zelf wilde al langer de overstap maken. In de komende dagen worden de laatste formaliteiten afgerond, zegt PSV.

Over de transfersom doet PSV geen uitspraken, maar volgens RTV Noord ontvangt FC Groningen een 'gegarandeerde transfersom van tien miljoen euro'. Dat bedrag zou door bonussen kunnen oplopen. Het Eindhovens Dagblad meldt echter dat PSV ongeveer 7,5 miljoen euro overmaakt naar de club uit het noorden. Verder zou er ook een doorverkooppercentage van tien of vijftien procent afgesproken zijn.