Souquet (ex-Gent) bezorgt Olympique Lyon eerste nederlaag met wereldgoal

27-08-2019 21:15
5

Olympique Lyon is zijn ongeslagen status in de Franse Ligue 1 kwijtgeraakt. De ploeg van basisspeler Jason Denayer verloor met 1-0 bij Montpellier. Arnaud Souquet (ex-Gent) maakte het enige doelpunt.

De openingsfase van het duel in het diepe zuiden van Frankrijk was levendig, want beide teams kregen een aantal kansen. Memphis had na twintig minuten de score kunnen openen, maar zijn schot was niet bepaald zorgvuldig. De grootste kans was echter na ruim een half uur voor Andy Delort, want die mocht vanaf de stip aanleggen nadat Joachim Andersen een overtreding maakte. Delort faalde echter opzichtig.

Toch werd het nog voor rust 1-0 voor Montpellier. Souquet pegelde een afgeweerde hoekschop magistraal in het dak van het doel. De opdracht werd vijf minuten na rust nog moeilijker voor Lyon door Youssouf Koné. Hij deelde een kopstoot uit en mocht direct vertrekken van de scheidsrechter. Met een man minder kon Lyon geen potten meer breken, waardoor Montpellier eenvoudig overeind bleef en de drie punten in eigen stadion hield.