'Het zal stormen in het Jan Breydelstadion, het is niet zeker welke kant op'

'Het zal stormen in het Jan Breydelstadion, het is niet zeker welke kant op'

27-08-2019 19:30
11

Club Brugge neemt het woensdag op tegen LASK Linz. De partij beslist over deelname aan de Champions League. Jan Mulder voorspeelt een 'heet' partijtje.

In zijn column in Humo was de Nederlander bijzonder lovend over de tegenstander van Club Brugge. De Oostenrijkers konden hem charmeren in de heenwedstrijd. 'LASK begon op een letterlijk adembenemende manier aan de wedstrijd. Na 18 seconden had het al 1-0 moeten zijn. Een reuzenkans. Brugge werd achteruitgedrongen en wist zich nauwelijks raad', schrijft hij.

'Daarna weer een enorme kans, en nog één. Met een beetje pech was het in een tijdspanne van vier minuten 3-0 geweest en was de Brugse Champions League-droom normaal gesproken uitgedroomd', merkte hij op. Het werd echter 0-1. 'Eén uitval en een goedkope strafschop leverden Club Brugge de einduitslag op: 0-1 en de bijna zekere kwalificatie voor het lucratieve eindtoernooi.'

Onderschatting
Philippe Clement hamerde er voor de heenwedstrijd op dat zijn ploeg de 'onberekenbare' Oostenrijkers niet mocht onderschatten. Dat zal hij nu opnieuw doen, denkt Mulder. 'LASK Linz is juist erg berekenbaar: het speelt ongecompliceerd, het speelde in de eerste helft stukken beter dan Club Brugge. Een vervelende bijkomstigheid bij de terugmatch is dat inwoners van Linz niet wegmijmeren bij het Venetië van het Noorden', aldus Mulder.

'Ze kennen die romantische straatjes langs het water, en de geveltjes van het wonderschone Brugge hebben zij thuis mooier. Dat hier een tegenstander niet moet worden onderschat, komt niet bij hen op. Mijn voorspelling: vanaf de eerste minuut zal het stormen in Jan Breydel. Niet zeker is welke kant op', geeft hij de Oostenrijkers nog een kans.