Makelaar Verrips dient klacht in tegen KV Mechelen: 'Afpersing!'

Makelaar Verrips dient klacht in tegen KV Mechelen: 'Afpersing!'

27-08-2019 18:44
9

De zaak-Verrips is nog lang niet voorbij. KV Mechelen was niet tevreden na dienst transfer richting Sheffield United en trok naar de FIFA. Nu heeft de zaakwaarnemer van de doelman een klacht neergelegd tegen KV Mechelen.

Bij Belga valt te lezen dat makelaar Wessel Weezenberg een klacht heeft neergelegd tegen de bestuurders van KV Mechelen. Volgens de makelaar heeft het bestuur van KV Mechelen er alles aan gedaan om de transfer niet zien door te gaan. Hij heeft dan ook een klacht neergelegd wegens afpersing.

Verrips en diens makelaar besloten om het contract bij KV Mechelen na de bekerfinale eenzijdig te verbreken. Volgens de advocaten van Verrips had de doelman sindsdien geen contractuele verbintenis meer bij Mechelen. De arbeidsrechtbank van de stad Mechelen zou de zaak dan uiteindelijk afhandelen.

"Ondanks die procedure en ondanks de waarschuwingen van Verrips hebben bepaalde bestuurders niet geaarzeld om druk uit te oefenen op Verrips zelf, zijn makelaar en toekomstige kandidaat-werkgevers voor de doelman, waaronder het Engelse Sheffield United, promovendus in de Premier League. KV Mechelen had alleen de bedoeling om een transfer te blokkeren, tenzij ofwel de heer Verrips ofwel zijn makelaar een geldsom van meer dan een miljoen euro aan de club zou storten", aldus de raadslieden van Verrips.