De Bruyne verdedigt Kompany: “Veel mensen willen hem zien falen bij Anderlecht”

De Bruyne verdedigt Kompany: “Veel mensen willen hem zien falen bij Anderlecht”

27-08-2019 14:46
22

Vincent Kompany ligt onder vuur bij RSC Anderlecht. Paars-wit pakte amper twee punten uit vijf wedstrijden en de druk stijgt. Kevin De Bruyne neemt het echter op voor Kompany.

Bij Manchester Evening News verdedigt De Bruyne zijn ploeggenoot bij de Rode Duivels. “Hij is nog maar twee maanden trainer. Wat had je dan verwacht? Je kan toch niet verwachten dat hij meteen elke wedstrijd gaat winnen? Zo gaat het niet in het voetbal. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die hem willen zien falen, want speler én trainer zijn is iets wat volgens sommigen niet kan. Maar ik ken Vinny heel goed en hij trekt zich waarschijnlijk niks aan van wat de mensen over hem zeggen.”

“Ik heb hem een paar keer gesproken, hij geniet van zijn nieuwe rol”, gaat De Bruyne verder. “De wedstrijden die ik zag, speelde Anderlecht heel goed. Het ontbreekt hen momenteel aan een goeie spits, maar ik denk dat het voor Kompany al een hele klus is geweest. Aan het begin van de voorbereiding telde zijn kern zowat 50 spelers, waarvan er de helft zijn weggegaan en er ook nog eens tien zijn bijgekomen. Op die manier is het bijna onmogelijk. Als je dan ook nog zoals Vincent een andere filosofie wil implementeren, wordt het nóg moeilijker.”