'Anderlecht had geen spitsen nodig, geen Mbokani naar paars-wit'

'Anderlecht had geen spitsen nodig, geen Mbokani naar paars-wit'

26-08-2019 21:17
14

Met een 2 op 15 kan Anderlecht moeilijk van een goede start van het seizoen spreken. Het sukkelt enorm en lijkt vooral aanvallend veel problemen te hebben. Dieumerci Mbokani kon deze zomer een oplossing geweest zijn, al trok hij niet richting de Brusselaars.

De ervaren spits blinkt momenteel uit bij Antwerp FC. Dat kon hij ook doen bij Anderlecht. Zo werd de Congolees gelinkt aan een transfer richting Anderlecht. Tot een transfer voor Mbokani kwam het niet.

Volgens Het Laatste Nieuws zag men bij Anderlecht de nood aanvankelijk niet in om een nieuwe spits te halen. "We hebben er toch al vier", klonk het toen bij paars-wit. Op dat moment beschikte Anderlecht nog over Nany Dimata, Ivan Santini, Mohamed Dauda en Olivier Dhaouholou.

Vlap-miljoenen
De Brusselaars besloten om hun geld te spenderen aan Michel Vlap, die naar verluidt zo'n acht miljoen euro had gekost. Na zijn transfer was het geld op bij de Brusselaars. Pas na het vertrek van spelers zoals Ivan Santini en Sebastiaan Bornauw konden er weer versterkingen gehaald worden.

Eéntje daarvan was dus de spits Kemar Roofe, die nog enkele weken out is met een blessure. Of hij ook even goed is als Mbokani, valt nog af te wachten.