UPDATE: Slecht nieuws voor Club Brugge: ‘Mbappé keert terug uit blessure'

UPDATE: Slecht nieuws voor Club Brugge: ‘Mbappé keert terug uit blessure'

26-08-2019 15:33 Laatste update: 28-09-2019 10:25
3

Paris Saint-Germain heeft een forse tegenvaller te verwerken gekregen. Sterspeler Kylian Mbappé heeft in het duel met Toulouse (4-0) een spierblessure opgelopen en is vier weken uit de roulatie, meldt de Franse kampioen.

PSG kwam bepaald niet ongeschonden uit de strijd zondag. Naast Mbappé viel ook Edinson Cavani geblesseerd uit. De Uruguayaanse goalgetter staat vermoedelijk zo'n drie weken aan de kant. Daarmee zijn de aanvallende zorgen groot. De Parijzenaars verkeren namelijk ook nog in onzekerheid over de toekomst van Neymar. De Braziliaanse ster zat vanwege zijn transferperikelen niet bij de wedstrijdselectie.

Mbappe, die een scheurtje heeft in een spier in zijn linkerdijbeen, mist onder meer de start van de Champions League en de topper tegen Olympique Lyon op 22 september. Voor Cavani wordt die laatste wedstrijd een race tegen de klok. Abdou Diallo raake geblesseerd aan zijn oog, maar de schade voor de centrale verdediger valt mee.

Ook voor Frankrijk is de blessure van Mbappé slecht nieuws. De wereldkampioen moet het in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Albanië (7 september) en Andorra (10 september) zonder de twintigjarige aanvaller stellen.

Update: Kylian Mbappé kampte sinds eind augustus met een kuitblessure. Paris Saint-Germain kan echter weer beschikken over de Franse superster. Dat betekent aldus slecht nieuws voor Club Brugge. Op 15 oktober neemt Blauw-Zwart het op tegen de Franse grootmacht.