UPDATE: ‘KV Mechelen gaat concurrentie aan met Kortrijk voor Belgisch talent’

UPDATE: ‘KV Mechelen gaat concurrentie aan met Kortrijk voor Belgisch talent’

26-08-2019 15:24 Laatste update: 28-08-2019 16:14
4

De kans is groot dat Julien Ngoy een jaartje komt rijpen in de Jupiler Pro League. Volgens La Dernière Heure gaat KV Kortrijk de aanvaller dit seizoen huren van Stoke City.

De 21-jarige Ngoy moet bij de club uit de Championship dit seizoen opnieuw niet rekenen op veel speelkansen. Hij mag dus net zoals vorig seizoen verhuurd worden. Toen kwam Ngoy op huurbasis uit voor Grasshopper Club Zurich. In 22 competitieduels scoorde de aanvaller toen 5 keer. Eerder speelde hij op huurbasis ook al voor Walsall FC, een club uit de League One. 

In 2003 verliet Ngoy de jeugdopleiding van Club Brugge om bij Stoke City aan de slag te gaan. Bij Stoke debuteerde onze landgenoot in de Premier League, maar de grote doorbraak kwam er nooit. Vorig seizoen probeerde Standard en Anderlecht – waar hij ook een deel van zijn jeugdopleiding kreeg – hem al naar België te halen. Dat lukte toen niet. Nu waagt KV Kortrijk haar kans.

Update 28/08, 16.14: Volgens Het Laatste Nieuws gaat KV Mechelen de concurrentie aan met KV Kortrijk voor het Belgisch-Congolees talent Julie Ngoy. Momenteel staat de 21-jarige aanvaller onder contract bij het Engelse Stoke City, maar het afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan Grasshopper.