OFFICIEEL: Einde aan transfersoap Dost: Het afscheid doet pijn

OFFICIEEL: Einde aan transfersoap Dost: "Het afscheid doet pijn"

Gepubliceerd: maandag 26 augustus 2019 om 14:16ma 26-08-2019 om 14:16

Het is officieel: Bas Dost is de nieuwe spits van Eintracht Frankfurt. De dertigjarige Nederlander heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de Duitse club.

Dost meldde zich maandag in Frankfurt voor een medische keuring en zette aansluitend zijn handtekening onder een driejarig contract. Met de transfer is ongeveer tien miljoen euro gemoeid. Dost speelde eerder tussen 2012 en 2016 in de Bundesliga, bij VfL Wolfsburg. In die periode maakte hij 36 doelpunten.

Het vertrek van Dost bij Sporting, waar hij 93 keer scoorde in 127 duels, had heel wat voeten in de aarde. Vorige week kregen de spits en zijn zaakwaarnemer Gunther Neuhaus publiekelijk lik op stuk van de Sporting-leiding. De twee zouden een transfer expres hebben opgehouden door met aanvullende financiële eisen te komen. Neuhaus sloeg vervolgens terug.

"Het is tijd om tot ziens te zeggen na drie opwindende jaren met Sporting", reageert Dost in een afscheidsstatement. "Ik heb altijd met mijn hart en met veel passie voor deze club gespeeld en we hadden fantastische momenten, maar ook sommige heel moeilijke en pijnlijke tijden. Vooral na de gewelddadige aanval tegen ons op Alchocete (trainingscomplex, red.) vorig jaar. Maar ik heb altijd de steun en de liefde van de fans in Lissabon gevoeld. Daarom heb ik vorig jaar mij contract verlengd."

Dost wil 'alle mensen bedanken' bij Sporting. "Om eerlijk te zijn: het afscheid doet pijn, maar ik kijk er ook naar uit om nu voor Frankfurt te spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws