Anderlecht sluit samenwerkingsverband met zes amateurs: Op zoek naar talentjes

Anderlecht sluit samenwerkingsverband met zes amateurs: "Op zoek naar talentjes"

26-08-2019 13:20
3

Anderlecht gaat op het gebied van jeugdwerking een samenwerkingsverband aan met Tempo Overijse. De club uit de Derde Klasse Amateurs maakt het nieuws maandag via haar website bekend.

'Onze jeugdwerking heeft zaterdagnamiddag de samenwerking met de jeugdacademie van RSC Anderlecht geofficialiseerd. Tempo Overijse werd samen met vijf andere clubs uitgekozen door Anderlecht om nauw te gaan samenwerken in de zoektocht naar jonge talentjes', klinkt het.

Namens Anderlecht reageerde Kevin Vermeulen, manager van de jeugdacademy, op de toekomstige samenwerking. "We willen via de samenwerking met voorlopig vijf interprovinciale voetbalclubs en één provinciale club, op zoek gaan naar de talentjes in dit land. We rekenen daarop op de trainers, scouts en medewerkers van die clubs om ons te melden wanneer ze uitzonderlijk dingen zien op het veld", legt Vermeulen uit.

Win-win
Tempo Overijse kan anderzijds dan weer rekenen op seminaries, trainersclinics, vriendschappelijke wedstrijden en talentdagen. In Overijse is men uiteraard zeer fier. 'Het moge duidelijk zijn: de samenwerking met de meest roemrijke club van het land betekent voor de jeugdwerking van Tempo Overijse een absolute verrijking die we op geen enkele andere wijze anders ooit zouden kunnen realiseren', luidt de conclusie.