Linz wint topper in aanloop naar Club Brugge, maar ziet basiskracht uitvallen

Linz wint topper in aanloop naar Club Brugge, maar ziet basiskracht uitvallen

26-08-2019 10:30
2

Club Brugge wil woensdag de deur naar de Champions League openbeuken. In eigen huis verdedigt Blauw-Zwart een 0-1 voorsprong uit de heenwedstrijd. Al tankte LASK Linz wel vertrouwen voor de clash tegen Club Brugge.

Zo won Linz afgelopen zaterdag de topper in en tegen Rapid Wenen met 1-2. Club Brugge weet alvast wie het in de gaten moet houden. Invaller Marko Raguz zorgde voor beide doelpunten. Bij de Oostenrijkers viel verdediger Philipp Wiesinger geblesseerd uit, al rekent Linz erop dat hij fit raakt voor de partij van woensdag.

Linz staat na vijf speeldagen op de tweede plaats in de Oostenrijkse competitie. Met dertien punten moet momenteel het enkel RB Salzburg laten voorgaan. Rapid Wenen staat al op zes punten achterstand van Linz.

In tegenstelling tot Club Brugge moest Linz dus wel aan de bak in de eigen competitie. Charleroi-Club Brugge werd, net als Antwerp FC-KAA Gent, uitgesteld naar een latere speeldatum. Dit om onze teams uitgerust aan de Europese terugwedstrijd te laten verschijnen. Hopelijk mist het zijn effect dan ook niet.