Amateurclub bevestigt samenwerking met Anderlecht: 'Absolute verrijking'

Amateurclub bevestigt samenwerking met Anderlecht: 'Absolute verrijking'

26-08-2019 09:36 Laatste update: 09:53
3

Anderlecht gaat nauw samenwerken met Tempo Overijse, een club uit Derde Amateurklasse. Dat heeft die club zelf bekendgemaakt. Vooral in de jeugdwerking worden de clubs partners.

Jeugdvoorzitter Alan Pauwels gaf meer uitleg op een persconferentie. "We onderhielden al goede contacten met RSCA in het kader van ons internationaal duiveltjestoernooi dat jaarlijks plaatsvindt in de maand mei. Toen onze club dan de uitnodiging kreeg om samen met RSCA te praten over een mogelijke samenwerking waren we blij verrast maar tegelijk fier dat het Brusselse oog op onze traditieclub gevallen was."

Toch zei Overijse niet meteen ja. "Er was toch enige scepsis vanuit uit onze sportieve jeugdcel. What’s in it for us? Zal dit verdergaan dan zuivere talentdetectie? Van bij de eerste ontmoetingen was echter meteen overduidelijk dat de samenwerking veel verder zou gaan. Het moge duidelijk zijn: de samenwerking met de meest roemrijke club van het land betekent voor de jeugdwerking van Tempo Overijse een absolute verrijking die we op geen enkele andere wijze anders ooit zouden kunnen realiseren."

De ambities van Overijse liggen bijzonder hoog. "De jeugdwerking van Tempo heeft de ambitie om één van de beste, zoniet de beste, van heel Vlaams-Brabant en bij uitbreiding van heel Brabant te zijn. Onze jeugdwerking kan via deze samenwerking nog verder groeien. Tempo Overijse kan, via deze samenwerking, als één van de weinige jeugdopleidingen in heel Vlaanderen, voetbal aanbieden op elk van de bestaande niveaus. Regionaal, provinciaal (dankzij de samenwerking met Tervuren-Duisburg), interprovinciaal en nu ook eventueel voor elite voor de meest getalenteerde voetballers en de enkele uitverkorenen.

Niet de enige partnerclub
Overijse is overigens niet de enige club waarmee Anderlecht gaat samenwerken. Ook Turnhout, Berchem, Tongeren en Oudenaarde hebben al zo'n deal gesloten.