Martinez kan kiezen voor nieuweling: 'Hij klopt op de deur bij Rode Duivels'

Martinez kan kiezen voor nieuweling: 'Hij klopt op de deur bij Rode Duivels'

26-08-2019 07:30 Laatste update: 22:45
7

De Rode Duivels spelen begin september EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Schotland. Roberto Martinez moet wel puzzelen in zijn selectie, vooral dan in de verdediging.

Toby Alderweireld is een certitude in die defensie. Naast hem gaat waarschijnlijk Jan Vertonghen staan, al zit die wel op de bank bij Tottenham. Voor de derde naam in zijn driemansdefensie heeft Martinez heel wat opties.

Vincent Kompany is geblesseerd en zal er dus niet bij zijn. De ervaren Thomas Vermaelen speelde wel al drie wedstrijden mee zijn nieuwe club Vissel Kobe, terwijl Jason Denayer een sterkhouder is bij Olympique Lyon. Zij zijn dus de twee grootste kanshebbers.

Als extra verdediger heeft Martinez niet veel opties meer. Dedryck Boyata speelde nog niet voor Hertha Berlijn en sukkelt met de hamstrings. Brandon Mechele heeft dan weer een knieprobleem, terwijl Christian Kabasele al maanden op de bank zit bij Watford. 

Wordt het Engels?
Het Laatste Nieuws komt daarom uit bij Björn Engels van Aston Villa. Hij was er al een keer bij onder Marc Wilmots, maar van Roberto Martinez kreeg hij nog nooit een selectie. 'Engels had de voorbije drie jaar geen enkel contact met Martínez, maar startte sterk aan de Premier League. Hij klopt aan', staat nog te lezen.

Update 22.45u: Bij VTM Nieuws gaf bondscoach Roberto Martinez aan dat hij minstens één nieuwe Rode Duivel zal toevoegen aan de selectie. Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om Björn Engels, die wist te imponeren bij Aston Villa.