Preud'homme over bankzitterstatuut van Carcela: Dan zou het perfect zijn

Preud'homme over bankzitterstatuut van Carcela: "Dan zou het perfect zijn"

25-08-2019 23:32 Laatste update: 23:37
3

Standard Luik staat voorlopig aan de leiding in de Jupiler Pro League. De ploeg van Michel Preud'homme won zondagavond met 2-1 van KV Kortrijk en begint met 12 op 15 aan de competitie.

Standard kende door de rode kaart van Maxime Lestienne een moeilijke match, maar Preud'homme zag veel veerkracht bij zijn ploeg. "We zijn heel goed begonnen, alleen het doelpunt ontbrak", vertelde de coach van Standard na de match volgens Sporza. "Met tien tegen elf is het normaal dat je wat twijfelt. We moesten vooral een tweede tegendoelpunt vermijden. We moesten in de organisatie zoeken naar mogelijkheden en dat hebben we in de tweede helft goed gedaan."

Mehdi Carcela begon opnieuw op de bank bij Standard, maar bewees zijn waarde tijdens zijn invalbeurt. Met een knappe actie besliste hij de wedstrijd. "Carcela viel ook tegen Cercle al goed in", aldus Preud'homme. "Hij probeert zijn best te doen, met nog meer diepgang in zijn spel zou het perfect zijn. Hij laat twee spelers ter plaatse met een versnelling. Maar Amallah die nog dat loopvermogen heeft in de laatste minuut, dat is indrukwekkend."