Griezmann steelt de show in Camp Nou: ruime overwinning voor FC Barcelona

Griezmann steelt de show in Camp Nou: ruime overwinning voor FC Barcelona

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 22:58zo 25-08-2019 om 22:58

Laatste update: zondag 25 augustus 2019 om 23:20zo 25-08-2019 om 23:20

FC Barcelona heeft de eerste competitieoverwinning van het seizoen te pakken. De ploeg van trainer Ernesto Valverde herpakte zich voor eigen publiek uitstekend na de 1-0 nederlaag tegen Athletic Bilbao van vorige week. Real Betis werd in Camp Nou met 5-2 verslagen.

Valverde koos tegen Betis opnieuw voor Frenkie de Jong, die vorige week ook al mocht beginnen tegen Bilbao. De van Ajax overgekomen middenvelder kwam echter totaal niet uit de verf en was betrokken bij de vroege tegengoal van Betis, al was dat niet zijn schuld. Sergio Busquets speelde de bal door het midden, waarna er een misverstand ontstond tussen Rafinha en De Jong. Betis profiteerde gretig en kwam via Nabil Fekir uiteindelijk op 0-1.

Barcelona had moeite om zich te herpakken. Betis timmerde de defensie dicht en probeerde de Catalanen zover mogelijk weg te houden van de goal. Vlak voor rust herstelde Barcelona de schade. Sergi Roberto bediende Antoine Griezmann, die vervolgens zijn eerste goal in Catalaanse dienst maakte: 1-1.

Voor de rust liep het niet goed bij Barcelona, maar dat was in de tweede helft anders. Griezmann maakte al snel zijn tweede treffer door van een meter of twintig binnen te krullen. Vanaf dat moment ging het hard. Een paar minuten later maakte jeugdproduct Carles Pérez er 3-1 van, waarna ook Jordi Alba scoorde. Dat gebeurde na een uur spelen.

De buit was binnen. Barcelona deed het rustiger aan en Betis geloofde niet meer in een stunt. In de slotfase maakte de ingevallen Arturo Vidal er nog 5-1 van. Barcelona moest de bal toch nog een keer uit het net halen. Griezmann kaatste verkeerd richting De Jong, die niet meer bij de bal kon. Loren Morón pikte op en jaagde de bal nog schitterend in de kruising: 5-2. 

Barcelona speelt volgende week zaterdag tegen Osasuna. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws