Moeskroen pakt tegen Eupen derde zijn overwinning van het seizoen

25-08-2019 22:05
5

Moeskroen heeft zondagavond zijn derde zege van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Bernd Hollerbach was sterker dan Eupen won met 2-0.

De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong vanop de penaltystip. Koch duwde Boya tegen de grond bij een hoekschop en de bal ging op de stip. Kapitein Allagui nam zijn verantwoordelijkheid en schoot staalhard binnen. Eupen speelde bijzonder zwak in de eerste helft en kreeg geen kansen.

Na de pauze was er op het eerste zich weinig beterschap bij Eupen, maar na een kwartier in de tweede helft sloeg de motor toch aan en Eupen kwam beter in de match. Toyokawa kwam dicht bij de gelijkmaker met een knappe vrije trap. De Japanner krulde de bal vanop twintig meter rakelings naast.

Moeskroen bleef de wedstrijd goed controleren en counterde zich in de slotfase nog naar 2-0. Osabutey maakte een knappe assist van Allagui af. Moeskroen pakt dankzij deze overwinning tien op vijftien en staat knap op een gedeelde tweede plaats. Eupen blijft voorlaatste met amper twee puntjes.