Standard pakt in extremis drie punten tegen Kortrijk na dom rood voor Lestienne

Standard pakt in extremis drie punten tegen Kortrijk na dom rood voor Lestienne

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 19:53zo 25-08-2019 om 19:53

Standard Luik heeft zondagavond met 2-1 gewonnen van Kortrijk. De bezoekers leken lang op weg naar een stunt -mede door de domme rode kaart van Lestienne-, maar in de slotfase zette de Standard een scheve situatie recht.

De eerste grote kans op Sclessin was voor de thuisploeg. Vojvoda slingerde de bal voor doel. De voorzet scheerde het hoofd van Lestienne en ging nipt voorlangs. Ook Mpoku kreeg een uitstekende kans op 1-0, maar hij kreeg de bal van dichtbij niet voorbij Bruzzese. Even later leek Standard toch op voorsprong te komen. Lestienne werkte het leer in doel na een hoekschop, maar de VAR zag hands en keurde het doelpunt terecht af.

Lestienne kreeg bovendien zijn tweede gele kaart, waardoor de Rouches een mannetje verloren. Zijn eerste geel karton kreeg Lestienne voor een schwalbe. Kortrijk kwam na de rode kaart beter in het spel en kwam zelfs op voorsprong. D'Haene pakte uit met een fantastische voorzet op Ocansey en die liet Bodart kansloos met een knappe kopbal.

Het begin van de tweede helft was een mager beestje. Voor Kortrijk was het allemaal prima, terwijl Standard moeite had om zijn wil op te leggen met een speler minder. Toen de bezoekers toch even kwamen dreigen, was het bijna raak. Ajagun liet van dichtbij een dot van een kans liggen op aangeven van Mboyo en besloot recht op Bodart.

Preud'homme besloot Carcela in de strijd te gooien en er kwam meteen meer dreiging bij de Rouches. Kortrijk werd op de eigen helft vastgezet, maar grote kansen leverde dat niet meteen op. Standard kon amper iets klaarmaken en moest blijven opletten voor de counters van Kortrijk. Azouni leek de 0-2 te maken, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

De thuisploeg kwam in de slotfase toch nog eens opzetten. Een afgeweerde hoekschop kwam bij de ingevallen Limbombe, maar zijn schot werd op de lijn gered. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Laifis toch de gelijkmaker tegen de netten. Standard duwde meteen het gaspedaal in en kon daarna rekenen op een sublieme Carcela. Na een geweldige actie van de kleine dribbelaar kon Amallah de 2-1 in het mandje leggen.

Kortrijk probeerde daarna het tij nog te keren, maar Standard gaf geen krimp meer. Dankzij deze drie punten is Standard voorlopig leider in de Jupiler Pro League. Volgende week spelen de Rouches de topper tegen RSC Anderlecht. Kortrijk blijft hangen in de middenmoot van het klassement. Volgend week spelen de Kerels op eigen veld tegen KV Oostende.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws