OFFICIEEL: 'Google-spits' Bakx (33) kiest voor exotisch avontuur

OFFICIEEL: 'Google-spits' Bakx (33) kiest voor exotisch avontuur

25-08-2019 14:45 Laatste update: 15:04

Istvan Bakx speelde in België voor KV Kortrijk en KRC Genk, maar keerde daarna terug naar Nederland. Dit seizoen mag hij ook Zuid-Afrika toevoegen aan zijn lijstje.

Bakx gaat daar namelijk voor Ajax Cape Town, de zusterploeg van Ajax, spelen. Dat heeft hij zelf bevestigd bij Omroep Zeeland. "Dit is once in a lifetime", geeft hij zelf aan.

Bakx kwam er op voorspraak van Andries Ulderink. Die trainer werkte ook met hem samen bij AGOVV Apeldoorn. "We hadden al een paar weken contact, maar het leek allemaal niet meer door te gaan. Tot hij zondag ineens belde of ik nog interesse had. Toen is het allemaal snel gegaan. Ik vlieg morgen al die kant op en dan ga ik het allemaal meemaken. Ik heb er veel zin in en het is natuurlijk ook heel spannend."

Bakx stond eigenlijk ingeschreven bij amateurclub Spakenburg, maar daar hebben ze begrip. "Ik had een clausule in mijn contract, waarin stond dat dit kon gebeuren. Maar het is natuurlijk wel erg lullig tegenover Spakenburg. Ik moet de club echt een compliment maken voor de manier waarop ze hier mee omgaan en mij behandeld hebben. Daarmee laat Spakenburg zien dat het een geweldige club is. Zij snappen ook dat ik deze kans moet pakken en gunnen het me."