Anthuenis breekt lans voor Anderlecht-speler: Waarom speelde hij niet?

Anthuenis breekt lans voor Anderlecht-speler: "Waarom speelde hij niet?"

25-08-2019 08:30 Laatste update: 08:43
15

Anderlecht speelde vrijdag een verdienstelijke partij tegen KRC Genk, maar scoorde weer geen punten. Zonder spits is het moeilijk scoren voor Anderlecht. Eric Van Meir en Aimé Anthuenis vragen zich af waarom Isaac Kiese Thelin niet in de basis stond.

"Efficiënt voetbal zonder een specifieke spits, Barcelona redde het wel, puur op balbezit. Maar we spreken over Anderlecht", geeft Van Meir aan in De Zondag. "Het is inderdaad wachten op een spits die weegt, Roofe of Dimata, maar ik vraag me af waarom Thelin dan niet meer vertrouwen krijgt. Op Kortrijk deed die het toch niet slecht?"

Zijn collega Aimé Anthuenis treedt hem daarin bij. "Dat vind ik ook. Hij werd er te snel vervangen. Thelin scoorde bij Waasland-Beveren toch ook makkelijk, waarom krijgt die niet meer vertrouwen? Er is nu geen enkele dreiging in de zestien, een spits die weegt zal al veel veranderen. Het duo Santini-Dimata maakte er vorig seizoen samen in de eerste vijf matchen een stuk of twaalf, geloof ik. Simpel: speelde Samatta voor Anderlecht en niet voor Genk, de uitslag was heel anders geweest."