KV Oostende verslaat KV Mechelen, Club Brugge blijft leider

24-08-2019 22:18 Laatste update: 22:31
4

Club Brugge blijft voorlopig de leider in de Jupiler Pro League. Zaterdagavond liet KV Mechelen de kans liggen om over Club Brugge te springen. Het verloor immers met 2-1 bij KV Oostende.

Met een punt aan de kust zou KV Mechelen over Club Brugge in de stand springen. Maar het liep anders af voor Malinwa met een eerste nederlaag van het seizoen voor de promovendus.

Voor doepunten moesten we wachten tot na de rust. Het was Sakala die in de 66e minuut de thuisploeg op voorsprong bracht. Drie minuten later tekende Togui al voor de gelijkmaker. Lang kon Mechelen niet genieten van de 1-1. Vandendriessche kroonde zich een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd tot matchwinnaar.

Door de nederlaag blijft KV Mechelen achter met tien punten. Dat zijn er nog altijd evenveel als leider Club Brugge. Blauw-Zwart heeft een beter doelpuntensaldo en een match minder gespeeld. KV Oostende klimt voorlopig naar de zesde plaats met een knappe negen op vijftien.