Napoli wint spektakelmatch, opvallende rol voor Mertens

24-08-2019 20:10 Laatste update: 22:50
1

Juventus heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Op bezoek bij Parma boekte de kampioen van Italië zónder dure aankoop Matthijs de Ligt een nipte zege, 0-1. Ook Napoli won op de openinggspeeldag.

Parma - Juventus 0-1
In aanloop naar de seizoensopener van De Oude Dame was het de vraag of zomeraanwinst De Ligt in de basis zou beginnen. Het antwoord was nee: het centrale duo werd gevormd door Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci.

De Ligt, die overigens ook niet zou invallen later in de wedstrijd, zag hoe na 21 minuten spelen uitgerekend zijn concurrent Chiellini zorgde voor de 0-1. De tap-in van de Italiaanse verdediger bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd.

Juventus was overduidelijk de betere partij, maar kwam niet tot veel grote kansen. Een schot van een ietwat gefrustreerde ogende Cristiano Ronaldo ging nog voorlangs na een fraaie aanval. De 0-1 zege kwam uiteindelijk niet echt meer in gevaar.

Fiorentina - Napoli 3-4
Veel meer spektakel was er later op de avond in Firenze te beleven. Daar kwam de thuisploeg via een strafschop van Erick Pulgar op voorsprong. Dries Mertens maakte gelijk. Daarna versierde de Rode Duivel met een fopduik een strafschop. Lorenzo Insigne wist die te benutten. In de tweede helft bleven de doelpunten komen. Eerst maakte Nikola Milenkovic gelijk. Daarna bracht Jose Callejon de bezoekers weer op voorsprong. De 3-3 kwam van Kevin Prince Boateng. Uiteindelijk zette Insigne met zijn tweede van de avond de eindstand op het bord.

Volgende week speelt Napoli tegen Juventus in Turijn.