Beerschot met speels gemak verder in Beker van België

Beerschot met speels gemak verder in Beker van België

24-08-2019 18:40 Laatste update: 20:45

Beerschot is met veel overtuiging door naar de 1/16e finale in de Beker van België. De amateurs van SC Dikkelvenne werden met een 6-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Lang was het niet wachten op de 1-0. Loris Brogno opende al na negen minuten de score voor de gastheren. Een individuele actie van Marius Noubissi zorgde voor de pauze voor de 2-0, waarmee de match eigenlijk al gespeeld was.

Kort na de hervatting bracht Dylan Saint-Louis de marge naar drie treffers. In het slotkwartier liep de score vervolgens nog rap op. Saint-Louis bleef oog in oog met de doelman van Dikkelvenne koel en maakte zijn tweede van de avond. Dennis Prychynenko zorgde vanaf elf meter voor de 5-0, waarna Emeric Dudouit met een terugspeelbal van zeer ver voor een opmerkelijke own-goal liet noteren. Fessou Placca had echter de eer om het slotakkoord te verzorgen.

Later op de avond komen met Roeselare (uit bij Seraing), Lokeren (uit bij KSK Heist), Westerlo (uit bij La Louvière) en Lommel (thuis tegen Temse) nog meer ploeg uit 1B in actie.