Bayer Leverkusen boekt tweede overwinning, Union Berlin pakt historisch punt

24-08-2019 18:15 Laatste update: 18:47

Bayer Leverkusen heeft ook de tweede wedstrijd in de Bundesliga winnend afgesloten. Leverkusen - met Leon Bailey - was met 1-3 te sterk voor Fortuna Düsseldorf. 1. FC Union Berlin schreef geschiedenis door bij Augsburg haar eerste Bundesliga-punt uit de historie te pakken: 1-1.

Fortuna Düsseldorf – Bayer Leverkusen 1-3
Een uitstekende start van het seizoen dus voor Leverkusen. Ook op bezoek bij Düsseldorf werd er gewonnen, waardoor de ploeg de maximale 6 op 6 haalt. Al voor rust namen de gasten afstand van de thuisploeg. Lewis Baker werkte de bal al na zes minuten spelen achter zijn eigen keeper Zack Steffen. Het leek tekenend voor de middag van Düsseldorf, dat door treffers van Charles Aránguiz en Karim Bellarabi voor rust al tegen een 0-3 achterstand aan keek.

Hoffenheim – Werder Bremen 3-2
De start van Werder Bremen is met 0 op 6 een stuk slecht. Op bezoek bij Hoffenheim werd het 3-2 voor de thuisploeg. Werder kwam op voorsprong door een treffer van Niclas Füllkrug, maar zag de thuisploeg deze achterstand in de tweede helft ombuigen naar een 2-1 voorsprong door doelpunten van Ermin Bicakcic en Ihlas Bebou.

Ondanks een rode kaart voor Johannes Eggestein kwam Werder wel op gelijke hoogte. Yuya Osako schoot de bal achter Hoffenheim-keeper Oliver Baumann Het was niet genoeg voor de zege: vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Pavel Kaderabek het winnende doelpunt.

Augsburg – Union Berlin 1-1
Zoals gezegd boekte Union Berlin een historisch resultaat. In het duel tegen Augsburg keken de bezoekers uit Berlijn lang tegen een achterstand aan, maar tien minuten voor tijd schoot Sebastian Andersson na goed voorbereidend werk van Sebastian Polter de 1-1 tegen de touwen. Union eindigde de wedstrijd wel met tien man: Keven Schlotterbeck kreeg vlak voor tijd een directe rode kaart.