Benteke en co. verrassen United, ook driepunter voor Praet en Tielemans

24-08-2019 18:05
3

Manchester United heeft na het puntenverlies van vorige week tegen Wolverhampton (1-1) weer niet weten te winnen. Patrick van Aanholt was de beul van United en maakte in blessuretijd de winnende goal: 1-2.

The Eagles waren naar Manchester gekomen om de boel achterin dicht te houden en daar slaagden ze best aardig in. De ploeg van Roy Hodgson stond in de eerste helft weinig kansen toe en wist zelf in één van de spaarzame momentjes wel toe te slaan. Jordan Ayew rondde af na een pass van Jeffrey Schlupp en bracht United daarmee in de problemen.

Die problemen werden in de tweede helft alleen maar groter toen Marcus Rashford een strafschop miste. De aanvaller mocht aanleggen na een overtreding van Palace-aanvoerder Luka Milivojevic, maar raakte de paal. In de slotfase dacht United een nederlaag te voorkomen na de late gelijkmaker van Daniel James, maar in de absolute slotfase besliste Van Aanholt anders: 1-2. Christian Benteke viel een kwartier voor tijd in bij de bezoekers.

Er was nog meer Belgische successen. Dennis Praet en Youri Tielemans vormden vanaf de aftrap een duo bij Leicester City, dat dankzij doelpunten van Jamie Vardy en Harvey Barnes aan het langste eind trok tegen promovendus Sheffield United: 1-2.

In Zuid-Engeland leed Brighton een 0-2 nederlaag tegen Southampton. Basisklant Leandro Trossard zag Moussa Djenepo (ex-Standard) en Nathan Redmond de doelpunten maken voor de bezoekers.