UPDATE: Antwerp-fans lopen storm voor cruciale match: '20.000 Reds tegen AZ!'

UPDATE: Antwerp-fans lopen storm voor cruciale match: '20.000 Reds tegen AZ!'

24-08-2019 13:44 Laatste update: 14:26
11

Royal Antwerp FC heeft goede kaarten in handen om de groepsfase van de Europa League te halen. In de laatste voorrondewedstrijd speelde het 1-1 gelijk bij AZ Alkmaar. Het Antwerp-legioen heeft er alvast vertrouwen in dat alles goed komt.

Dat blijkt uit de cijfers van de ticketverkoop voor de wedstrijd van komende donderdag. Sinds vorige woensdag kan er online besteld worden en momenteel staat de teller al op 17.500 stuks, meldt Het Laatste Nieuws. Straffe cijfers, zeker aangezien het duel in ... Brussel afgewerkt wordt. Europees mag Antwerp immers niet in het eigen Bosuilstadion aantreden.

Samen met de stad Brussel heeft Antwerp bepaald dat er maximum 25.000 supporters aanwezig mogen zijn in het Koning Boudewijnstadion. Er zijn met andere woorden nog 7.500 kaartjes over.

De stormloop staat in schril contrast met de opkomst van de AZ-fans bij hun thuiswedstrijd. Ook die werd op verplaatsing afgewerkt, meer bepaald in Enschede, nadat het stadion van AZ beschadigd geraakte. Slechts een 4000-tal Nederlanders kwam toen opdagen. De burgemeester van Enschede weerde bovendien Antwerp-fans.

Update 14.26: Antwerp komt zaterdagmiddag zelf met een update over het verkochte aantal tickets. De grens van de 20.000 is al overschreden, communiceert de oudste club van het land met gepaste trots. Tribunes 1 en 3 zijn zo uitverkocht, enkel op tribune 4 (achter het doel) zijn nog enkele plaatsen vrij.