Boskamp: 'Ze denken bij Anderlecht dat we achterlijk zijn, ik word er moe van'

Boskamp: 'Ze denken bij Anderlecht dat we achterlijk zijn, ik word er moe van'

24-08-2019 10:00
66

Bij RSC Anderlecht kondigde men eerder deze week aan dat Vincent Kompany een stapje terugzet als trainer. Zo zou Simon Davies nu de leiding krijgen tijdens wedstrijddagen. Al gelooft Johan Boskamp daar helemaal niets van.

"Ik word er nou wel een beetje moe van", zegt Boskamp in Het Belang van Limburg. "Bij Anderlecht denken ze zeker dat alle mensen achterlijk zijn", klinkt het scherp.

"Ze willen nu de druk weghalen bij Vince, omdat hij alles op zijn kop krijgt. Davies wordt de baas. Niemand die dat gelooft natuurlijk. Waarom moeten ze de druk weghalen? Omdat het tegenzit. Ze hebben twee op vijftien, maar ze moeten niet zo'n komedie maken."

Wie is de baas?
Boskamp vreest nu voor de andere coach, Davies. "De druk wordt nu gewoon verplaatst naar Davies. Als ze nu nog vier keer verliezen, moet die gozer straks dan weg? Dat kan ik mij niet voorstellen."

"Kompany blijft gewoon de baas en dus de eindverantwoordelijke. Je kan niet de hele week alles voor het zeggen hebben en dan op zondag even doodleuk zeggen dat je assistent de lakens uitdeelt. Dat slaat nergens op", aldus Boskamp.