Anderlecht ziet Kompany uitvallen en pakt 2 op 15 na verlies tegen Genk

23-08-2019 22:20 Laatste update: 22:24
128

RSC Anderlecht heeft alweer geen punten weten sprokkelen. Op bezoek bij KRC Genk ging het met 1-0 onderuit. Daardoor blijft het achter met een 2 op 15.

Genk was baas in de openingsminuten en had ook het meeste balbezit. Paars-wit probeerde wel kansen te creëren, maar bij Genk stond men geconcentreerd te verdedigen.

Naarmate de wedstrijd vorderde, groeide paars-wit ook in de partij. Op grote kansen voor beide teams bleef het echter wachten. Anderlecht was wat behoudender dan de voorbije wedstrijden, terwijl de lange bal van Genk vooral balverlies opleverde.

Beide clubs zorgden in het begin van de competitie voor spektakel. Dat kregen we in de eerste helft dan toch niet te zien. Het bleef dan ook 0-0 tot de rust.

Bij Genk hoopte men op een vermoeid RSC Anderlecht in de tweede helft. Paars-wit toonde echter een ander gezicht dan het competitiebegin. Ook in de tweede helft was de bal voor de Brusselaars. Het gebrek aan spits leek dan wel opnieuw parten te spelen. Spits van dienst Nasri overtuigde niet, kansen kwamen er dan ook niet.

Genk lag onder, maar drie dolle minuten van de Limburgers waren genoeg om Anderlecht op de knieën te brengen. Aly Samatta zorgde voor de constructie én de afwerking. 1-0 voor de Limburgers. Het doelpunt zorgde voor vleugels bij Genk. Plots meer balbezit, meer kansen en een Anderlecht dat moest zwoegen.

De topper zorgde ook voor slachtoffers, zo vielen Philippe Sandler en Vincent Kompany nog uit met een blessure. Een flinke klap voor paars-wit, dat die uiteindelijk niet meer te boven kwam. Het bleef 1-0.

View this post on Instagram

Een 2 op 15 voor Anderlecht na een nieuw verlies. Genk haalt het met 1-0. #GNKAND #Genk #KRCGenk #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht