Kums rekent zich niet onmiddellijk rijk bij Gent: Ik zal mij moeten bewijzen

Kums rekent zich niet onmiddellijk rijk bij Gent: "Ik zal mij moeten bewijzen"

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 18:52vr 23-08-2019 om 18:52

Sven Kums is na drie jaar terug bij KAA Gent, de club waarmee hij in het seizoen 2014/15 geschiedenis mee schreef. Sinds die titel heeft zowel Gent als Kums zelf een ontwikkeling doorgemaakt, merkt Kums op bij zijn eerste persmoment.

"De staff is vrijwel intact gebleven, van de spelers van toen blijven er slechts een drietal over", duidt hij tegenover Het Laatste Nieuws op Nana Asare, Brecht Dejaegere en Laurent Depoitre. Kums beseft dat hij vanaf nul begint en rekent zich dan ook nog niet rijk wat betreft een basisplaats. "Ik ben hier een nieuwe speler en ga mij moeten bewijzen."

Kums geeft zelf ook aan een andere speler te zijn geworden sinds zijn vertrek in 2016. "Bij Udinese en Anderlecht speelde ik vooral als verdedigende middenvelder en dus niet meer op die aanvallende positie van destijds bij Gent, met Renato Neto in mijn rug. Dan evolueer je ook als voetballer. Nu staat er hier een ruit op het middenveld: wat mijn rol daarin zal zijn, of op welke positie, zal de komende weken duidelijk worden."

Debuut
Overigens hoopt Kums volgende week zijn rentree te maken in het shirt van de Buffalo's. "Rijeka is toch wel een doel waar ik naartoe werk, al is het maar om de ploeg eventjes te helpen. Gelukkig heb ik in de voorbereiding kunnen meetrainen, fysiek voel ik me goed en ik ben niet geblesseerd. Ik heb gewoon geen wedstrijdritme en dat krijg je alleen door wedstrijden te spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat hij snel een vaste basisplaats veroveren bij dit Gent?

(135 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws