OFFICIEEL: Clubloze Karelis gaat aan de slag in Engeland

OFFICIEEL: Clubloze Karelis gaat aan de slag in Engeland

23-08-2019 17:35 Laatste update: 17:42
1

Racing Genk had na het kampioenschap geen plaats meer voor Nikolaos Karelis. De Griekse spits zag zijn contract niet verlengd worden en zat de afgelopen maanden zonder club. Karelis heeft nu met Brentford FC een nieuwe werkgever gevonden.

Karelis heeft een eenjarige contract ondertekend bij Brentford, zo maakte de Engelse tweedeklasser bekend. Mocht Karelis tijdens zijn debuutseizoen in de smaak vallen, dan heeft de clubleiding een eenzijdige optie om de verbintenis met een seizoen te verlengen.

Racing Genk nam Karelis begin 2016 voor 2,5 miljoen euro over van de Griekse topclub Panathinaikos. In het restant van het seizoen 2016/17 toonde hij met elf treffers zijn scorend vermogen. Mede dankzij zijn hattrick tegen Charleroi (5-1) veroverde Genk een Europees ticket.

In december 2016 scheurde hij echter zijn kruisband, waarna hij nooit meer de ontbetwiste goalgetter werd. Karelis keerde tijdelijk terug naar zijn geboorteland om op huurbasis aan de slag te gaan bij PAOK Saloniki. Zo bleef de 19-voudig international steken op 75 duels en 33 goals namens de Limburgers.

Nieuwe uitdaging
Brentford FC sloot het vorige jaargang af als de nummer 11 van The Championship. Met slechts 4 op 12 zijn The Bees niet fantastisch uit de startblokken geschoten. Brentford maakte bovendien pas twee doelpunten, waardoor een extra aanvaller welkom was.