Nakamba begint met achterstand bij Aston Villa: Hij heeft niet veel getraind

Nakamba begint met achterstand bij Aston Villa: "Hij heeft niet veel getraind"

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 17:15vr 23-08-2019 om 17:15

Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 17:21vr 23-08-2019 om 17:21

Aston Villa maakte op 1 augustus de overstap van Club Brugge naar het Engelse Aston Villa. Hoewel de Premier League-promovendus meer dan tien miljoen euro betaalde, kwam Nakamba vooralsnog geen minuut in actie voor zijn nieuwe werkgever. Coach Dean Smith geeft uitleg.

"Hij is nog een klein beetje verwijderd van zijn beste vorm. Hij speelde één match op de Afrika Cup en geraakte geblesseerd. Daardoor heeft hij niet veel getraind voor hij naar ons kwam, dus we werken aan zijn conditie", klinkt het op de website van The Villans. Smith maakt geen melding van het feit dat Nakamba zich na zijn vakantie te laat bij Club meldde om zo een transfer naar Villa af te dwingen. Hierdoor liep hij meerdere trainingen mis.

Waar Nakamba nog een achterstand heeft, was Wesley Moraes wel direct speelklaar. De Braziliaanse spits kent enkel nog wat aanpassingsproblemen. Smith is echter tevreden over de eerste twee optredens van Wesley. "Hij raakt gewend aan de snelheid van de Premier League. Ik ben tevreden met zijn prestaties tot dusver. Het enige wat hij nu nodig heeft is een doelpunt.

Aston Villa krijgt na een 0 op 6 vrijdagavond Everton op bezoek. Net als Bjorn Engels wordt Wesley andermaal in de basis verwacht. Nakamba lijkt nog langer geduld te moeten hebben.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws